skip to Main Content
10 Gratis Inspiratie Tips Voor Posts Op Social Media!

10 gratis inspiratie tips voor posts op social media!

10 gratis inspiratie tips voor een post op social media!

Een van de eigenschappen van social media is dat het snel gaat. Je post iets op de tijdlijn van Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram en morgen staan er alweer 80 nieuwe berichten op je tijdlijn. Het is dus belangrijk om regelmatig te posten. Maar waar haal je de inspiratie vandaan om dit te doen? Hierbij een top 10 van ideeën waardoor je weer inspiratie krijgt!

Wist je dat Pinterest anders is dan alle andere social media kanalen? Lees hier waarom >

10 ideeën voor een post op social media:

1: Mijlpaal. Heb je iets bereikt wat de moeite waard is om te delen? Gebruik dit dan! Bijvoorbeeld jouw bedrijf bestaat x aantal jaren of je hebt de zoveelste opdracht binnen. Sharing = caring!

2: Nieuws van vandaag. Is er vandaag iets in het nieuws wat je kunt toepassen op jouw bedrijf?

3: Inhaken op vandaag. Inhaken vind ik zelf één van de leukste social media aspecten. Het is eigenlijk heel flauw dat iedereen op dezelfde dag over hetzelfde onderwerp post, maar het is ook weer heel leuk om te zien welk bedrijf met de meest originele inhaker komt.

4: Weetjes. Heb je leuke weetjes over jouw bedrijf, product of dienst? Wist je dat … ? Deel dit op social media!

5: Klant review. Wanneer je de mogelijkheid hebt om reviews van klanten te verkrijgen, is dit super om op social media te delen! Door een positieve review krijgen je volgers meer vertrouwen in jouw bedrijf.

6: Actie/aanbieding. Een aanbieding of actie is altijd goed om te delen op social media, maar doe dit niet te vaak.

7: Recent afgeronde opdracht/project. Heb je recent een opdracht of project afgerond, deel hier dan een foto, video of stukje tekst over! Ook weer een manier waardoor volgers vertrouwen krijgen in jouw product of dienst.

8: Blog. Beschrijf jouw ervaringen, kennis en tips in blogs. Deze kun je vervolgens weer delen op social media!

9: Het weer. Ja, we leven in Nederland. Daarom gaat het bijna dagelijks over het weer. Misschien kun je hier met jouw product of dienst op inspelen? Bijvoorbeeld: Het is nu noodweer, ideaal om eens lekker in onze webshop rond te neuzen! Of: Met dit mooie zomerweer kun jij wel een van onze producten gebruiken.

10: Televisie. Zowel in real-life als op social media wordt er veel gesproken over televisieprogramma’s. Denk hierbij aan Expeditie Robinson, Miljoenenjacht, Boer Zoekt Vrouw, De Luizenmoeder, nieuwe series op Netflix, etc.. Wees creatief en gebruik de juiste hashtags!

Heb jij nog leuke ideeën voor een nieuwe post op social media? Waar haal jij inspiratie vandaan?

Dit bericht heeft 17 reacties
    1. Bedankt voor je reactie. Inderdaad, als je zelf al content hebt dan is dat natuurlijk fijn zodat je dit kunt delen op social media 🙂

  1. OP BabyenKind post ik dagelijks ongeveer 10 nieuwsberichten die met kinderen te maken hebben.
    Mijn inspiratie om dagelijks te schrijven, haal ik overal en nergens vandaan. Die is er gewoon en voor de dagen dta hij er niet is, heb ik mijn ideeenboekje, waar ik altijd al mijn invallen in op schrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top