skip to Main Content
7 Simpele SEO Tips Voor Jouw Website Of Blog!

7 simpele SEO tips voor jouw website of blog!

Als je een nieuw artikel op je website of blog publiceert, wil je natuurlijk dat deze vaak gelezen gaat worden. Dit kun je realiseren middels SEO. Deze 7 simpele SEO tips gaan jou hierbij helpen!

Betekenis SEO

Wat is de betekenis van SEO? De betekenis van SEO is Search Enginge Optimalisation ofwel zoekmachine optimalisatie. Je optimaliseert de tekst en alles daaromheen zo goed mogelijk zodat zoekmachines zoals Google jouw tekst makkelijker kunnen indexeren. Als je dit goed doet, levert dat je een betere zichtbaarheid in Google op. Waar moet je dan precies rekening mee houden? Hieronder zijn de meest simpele stapjes uitgelegd. Deze 7 simpele SEO tips kan iedereen toepassen!

1: Installeer de gratis WordPress Yoast SEO plugin als je een WordPress website hebt.

De Yoast SEO plugin is echt jouw nieuwe beste vriend. Deze plugin geeft veel tips waar je rekening mee moet houden om beter gevonden te worden in Google. Wanneer je een nieuwe pagina maakt, geeft de plugin scores voor de leesbaarheid en het belangrijkste zoekwoord (focus trefwoord). Je krijgt hiervoor een gekleurde smiley; rood, oranje of groen. Je wilt natuurlijk dat beide smileys groen kleuren want dan is je tekst goed leesbaar en komt het keywoord op de juiste plaatsen en vaak genoeg voor in de tekst. Wil je meer weten over deze plugin, dan zou ik adviseren hem gewoon te installeren! Je krijgt direct tips waar je aan moet denken.

seo-7 simpele seo tips -plugin-leesbaarheid-focuszoekwoord

2: Structuur en inhoud

Zorg ervoor dat jouw tekst een goede structuur heeft. Ga niet zoveel mogelijk zoekwoorden proppen in de tekst, dat heeft absoluut geen zin. Het is belangrijker dat de tekst lekker loopt en dat hij leesbaar is. Zorg ervoor dat je voldoende witruimte gebruikt zodat jouw tekst niet een lange woordenbrij wordt. Naast een goede structuur is het ook belangrijk om inhoud te hebben die ergens op slaat. Ga niet zaken dubbel beschrijven en zorg ervoor dat het verhaal logisch in elkaar zit.

3: Zoekwoorden

Het is niet de bedoeling dat je de hele tekst vol gaat proppen met zoekwoorden of combinaties van zoekwoorden maar het is wel slim om er een beetje rekening te houden. Bedenk voordat je gaat schrijven welke woorden je in de tekst wil laten voorkomen. Ook kun je de zoekwoordenplanner van Google gebruiken om suggesties te bekijken.

4: Titels

Maak gebruik van een goede titel en subtitels zodat de tekst nog fijner leest. Geeft de titels ook een H1 of H2 opmaak zodat de zoekmachines zien dat het om een titel gaat en de tekst dus een structuur heeft. Bovendien is het ook fijn voor de lezer om titels te gebruiken zodat ze de tekst gemakkelijk kunnen lezen en eventueel kunnen scannen als ze op zoek zijn naar bepaalde specifieke informatie.

5: Afbeeldingen

Zoek geschikte afbeeldingen die passen bij de tekst. Geef de afbeeldingen de juiste naam, onderschrift, omschrijving en alt-tekst. Zo kunnen de zoekmachines ook begrijpen waar de afbeelding over gaat.

afbeelding-7 simpele seo tips-google-seo-artikel-wp

 

6: Interne en externe links

Het gebruik van interne en externe links wordt door zoekmachines zoals Google gezien. Als je in de tekst regelmatig linkt naar andere berichten op jouw website of op externe websites, dan krijgt Google meer vertrouwen in jouw artikel. En wie wil nu niet dat Google vertrouwen heeft in zijn website. 🙂

7: Meta titels en beschrijving

Als je helemaal klaar bent met het schrijven van de tekst en op het punt staat deze online te plaatsen dan moet je één ding niet vergeten; de meta titels en beschrijving. Als je dit goed invoert via de Yoast SEO plugin zorgt dit er namelijk voor dat jouw vermelding in Google er op zijn best uit ziet. De teksten worden dan niet op een raar punt afgebroken. Het is even puzzelen soms maar het is zeker de moeite om dit te checken! Je kunt dit regelen bij de Snippet-voorvertoning.

 

Als je deze 7 simpele SEO tips een beetje aanleert zul je vanzelf merken dat je meer traffic via zoekmachines binnenhaalt zonder dat je hier voor hoeft te adverteren!

Heb je hulp nodig of geen tijd om deze 7 simpele SEO tips zelf toe te passen? Ik help je graag, neem nu contact op. >

 

Maak jij al gebruik van SEO?

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top