skip to Main Content
Waarom Pinterest Eigenlijk Geen Social Media Kanaal Is.

Waarom Pinterest eigenlijk geen social media kanaal is.

Van alle social media kanalen is Pinterest er een in het bijzonder. Dit kanaal is eigenlijk geen social media kanaal te noemen. Toch is het een heel goed kanaal om jouw service, product, idee of blog op te promoten!

Het doel van Pinterest in niet perse om in contact te komen of om interactie te creëren. Pinterest is meer een zoekmachine met afbeeldingen. Je kunt hier onwijs veel inspiratie vinden voor jouw project.

Een aantal voorbeelden van inspiratie per thema;

verbouwen / verhuizen: je vindt op Pinterest veel mooie foto’s van interieurs, meubels, kleur ideeën voor de muren, budget tips en ga zo maar door. Voor ons nieuwbouwhuis heb ik een bord voor elke kamer gemaakt om hier inspiratie op te slaan. Super handig!

DIY: er zijn veel DIY ideeën (Do It Yourself) op Pinterest te vinden. Bijvoorbeeld voor meubels, accessoires voor in huis, knutsel ideeën voor kinderen, recepten, huishoud middeltjes, breien, haken, etc.

Blog / website ideeën: er staan ook veel borden op Pinterest waar je inspiratie kunt vinden voor jouw website of blog. Zowel voor het visuele gedeelte als voor de inhoud van jouw website of blog.

Evenementen: ben jij op zoek naar inspiratie voor een bruiloft, babyshower, verjaardagsfeest of tuinparty? Typ jouw type feestje in de zoekbalk van Pinterest en voilà, jouw feest is in no-time voorzien van super originele ideeën en budget-tips!

Quotes: ben je op zoek naar een mooie quote voor op een kaartje, lightbox, voor een muurschildering of voor jouw social media? Je vindt het op Pinterest!

Kapsels: voordat je naar de kapper gaat met een vage omschrijving van wat je dit keer wilt, zoek het op Pinterest! Maak een bord met jouw ideale kapsels en laat dit zien aan de kapster. Ideaal!

Outfits: ben je op zoek naar een speciale outfit of juist een alledaagse outfit? Check Pinterest en je zit weer vol ideeën!

– Er zijn nog veel meer leuke ideeën op Pinterest te vinden, dus probeer het eens uit!

 

Werkwijze Pinterest

Het is helemaal niet moeilijk om Pinterest te gebruiken. Je maakt een gratis account aan en kunt direct beginnen! Zoek in de zoekbalk op jouw interesse en je krijgt diverse pins te zien. Je kunt deze ideeën gemakkelijk bewaren door over de afbeelding heen te gaan met je muis, je krijgt dan een rode balk ‘bewaren’ te zien. Daar klik je op. Nu kun je een nieuw bord aanmaken waar je deze pin op bewaard. Zo kun je voor een bovengenoemd thema een bord maken, of natuurlijk van jouw eigen bedachte onderwerp!

Ben je geïnteresseerd in online marketing? Lees dan ook mijn blog: wat is online marketing >

Maak jij gebruik van Pinterest en waar zoek je dan op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top