skip to Main Content
Wil je nieuwe SEO-proof teksten voor jouw website of blog?

De term SEO staat voor Search Engine Optimalisation ofwel zoekmachine optimalisatie. Dit betekent dat jouw website of blog wordt geoptimaliseerd om goed gevonden te worden door de zoekmachines zoals Google. Een van de belangrijkste onderdelen van zoekmachine optimalisatie (SEO) is goede content.

Wat is goede content

Goede content is eigenlijk iets persoonlijks. Het is te vergelijken met een boek. De ene persoon houdt van lange, ingewikkelde teksten met complexe inhoud. Terwijl een ander liever gemakkelijke, luchtige teksten leest. Maar voor de zoekmachine optimalisatie kun je geen rekening houden met ieders mening. Voor zoekmachine optimalisatie is goede content gebonden aan een aantal richtlijnen.

Richtlijnen

Zoekmachineoptimalisatie heeft een aantal richtlijnen. Als je hier rekening mee houdt wordt het voor de zoekmachines gemakkelijker om jouw teksten te begrijpen en ook voor de lezer leest het prettiger.

– Natuurlijk moet de inhoud interessant zijn, val niet teveel in herhaling.
– Gebruik een goede titel.
– De teksten mogen niet te kort zijn maar ook niet te lang.
– Gebruik de juiste zoekwoorden, maar gebruik ze niet te vaak.
– De teksten moeten goed leesbaar blijven door middel van tussenkopjes.
– De alinea’s mogen niet te lang zijn.
– Gebruik linkjes (urls) in jouw tekst. Dit kan zijn naar andere pagina’s op jouw website of naar andere websites.
– Gebruik afbeeldingen en/of video’s met de juiste benamingen en tags.

Er zijn ook nog een aantal technische richtlijnen. Zo moet je er rekening mee houden dat jouw website snel moet zijn. De gebruiksvriendelijkheid moet goed zijn, zodat de bezoeker snel kan vinden wat hij zoekt. Ook moet jouw website mobiel vriendelijk zijn. Zoekmachines waarderen het daarnaast als je een SSL-certificaat hebt voor jouw website.

Kortom, er is genoeg om over na te denken en om rekening mee te houden. Maar SEO is een proces. Zoekmachines blijven zich namelijk verder door ontwikkelen waardoor ook jouw teksten moeten blijven ontwikkelen.

Ben jij niet meer content met jouw teksten? Ik kan ze optimaliseren. Of ik kan geheel nieuwe teksten schrijven voor jouw website of blog. Zodat jij weer happy bent met de online presentatie van jouw mooie bedrijf.

Content, Seo Teksten, Schrijven Met Koffie
Back To Top