skip to Main Content
Wat Is Inhaken Op Social Media?

Wat is inhaken op social media?

Inhaken

Zelf vind ik inhaken één van de leukste social media begrippen. Het is eigenlijk heel flauw dat iedereen op dezelfde dag over hetzelfde onderwerp post, maar het is ook weer heel leuk om te zien welk bedrijf met de meest originele inhaker komt. Maar wat is nu precies inhaken en hoe kun jij dit toepassen?

Het begrip inhaken

Inhaken is wanneer jouw social media post gelinkt is aan een speciale dag of recente gebeurtenis. Dit kan zijn: oudjaar, nieuwjaar, pasen, schoolvakantie, zwarte zaterdag, de dag van de chocolademilkshake (ja, echt), Prinsjesdag, Dierendag, Oktoberfest, start van de herfst, Halloween, Kerstmis, en ga zo maar door. Er zijn speciale inhaak kalenders te vinden op internet, Google het maar eens. Op elke dag van het jaar zijn er minstens 2 thema’s waar je op in kunt haken. Maar je kunt ook inhaken op het nieuws of op het weer bijvoorbeeld.

Tip voor een goede inhaker: een inhaker is succesvol als hij origineel, positief, relevant en niet-commercieel is. Als mensen er gewoon om moeten lachen eigenlijk.

Niet te vaak

Toch moet je niet te vaak inhaken op een speciale dag. Het is niet leuk als je elke week inhaakt op een speciale dag. Het is belangrijk dat jouw content afwisselend en origineel is. Daarnaast moet het wel bij de uitstraling van je merk passen. Op deze manier blijft jouw social media kanaal interessant voor jouw volgers.

Lees hier 10 ideeën voor een post op social media >

Content kalender

Het meest ideaal is om een content kalender te maken voor social media. Je kunt dit ook maken voor social media, e-mail marketing én je blog. Dit is natuurlijk afhankelijk van op welke kanalen je actief bent. In de content planning geef je per kanaal aan wat je wanneer gaat posten. Dit kan per dag of dagdeel ingevuld worden. Zo kun je vooruit plannen en blijft je content afwisselend. Natuurlijk moet er ook nog ruimte zijn voor spontane berichten, je kunt dit gemakkelijk afwisselen. Als je een post gepland had maar toch opeens een leuk spontaan idee hebt, kun je de geplande post gemakkelijk verplaatsen naar een ander moment. Ook is het handig voor wanneer je op vakantie gaat maar tijdens de vakantie wel actief wilt blijven op social media.

Gebruik jij al een content kalender en maak je ook gebruik van inhaken op social media?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top